Wees je eigen goeroe


Het ‘beest uit de aarde’ uit de Apocalyps staat ook bekend als ‘valse profeet’, ‘misleidende messias’ of ‘antichrist’. Deze figuur ziet er sympathiek en innemend uit. Hij spreekt ook zoetgevooisde woorden. In ieder geval klinken de dingen die hij zegt heel redelijk. Maar let eens op zijn daden. Bij nadere beschouwing zijn deze het tegenovergestelde van wat hij predikt. Er zit zoveel verborgen misleiding en venijn achter zijn woorden, dat voor hen die het inzien heel duidelijk is dat dit beest precies doet wat de ‘draak’ wil. De draak is het kwaad in vol ornaat.

Dat beest uit de aarde is ons verstand, onze mind, ons brein. Dat misleidt ons op alle mogelijke fronten. Het creëert zo vaak een verkeerde voorstelling van zaken en van de werkelijkheid. Op je verstand kun je niet bouwen. En wat binnen in ons is, is ook buiten ons. Zijn er veel mensen misleid door hun mind, dan zie je dat terug in de samenleving. Het beest uit de aarde vind je overal om je heen terug. In de politiek, in de wetenschap, in de media, in de religie. Ze hebben ook namen. Ze heten bijvoorbeeld Barack Obama of Donald Trump, Mark Rutte of Sigrid Kaag, Elon Musk of Bill Gates, Sadhguru of Moeder Teresa. 

Het zijn steeds de mensen die te weinig zelfvertrouwen hebben en hun heil buiten zichzelf zoeken, die dit soort verlossers volgen en hen op handen dragen. Of zij die juist te veel op hun verstand alleen vertrouwen en niet beseffen dat je brein ondergeschikt is aan je hart. De valse profeet heeft succes vanwege massa’s verblinde en afhankelijke mensen. Hij doet precies wat de draak wil, maar gaandeweg wordt hij in al zijn leugens ontmaskerd. Want de krachtige uitstraling van de waarheid van het hart is veel groter dan die van de mind.

Voor velen gaan momenteel de ogen open voor de geiligheid van ‘Zijne Heiligheid’ de Dalai Lama. Het is al heel lang bekend dat deze boeddhistische goeroe ontaard en zeer corrupt is. Ook heeft hij opgeroepen je aan het biowapen te onderwerpen, net als die andere ‘Zijne Heiligheid’ in Rome. Van ‘geestelijke of spirituele leiders’ moet je het echt niet hebben, als je bereid bent zelf na te denken. Het zijn gewoonlijk misleiders, omdat ze jouw geest en jouw geld willen, in plaats van dat zij je helpen om jou tot je eigen goeroe te maken. Alle kennis en wijsheid die je nodig hebt zit namelijk in jezelf. 

Er zijn geen plaatsvervangers van Christus of Boeddha op aarde. Er zijn wel vele boeddha’s en christussen. Maar die staan niet op de loonlijst van een geheime dienst. Zij werken op hun eigen plek met hun eigen mogelijkheden en talenten aan de nieuwe aarde. Zij zijn ánders: ze zijn dag in dag uit bezig met de verwerkelijking van zichzelf en met hun dharma en missie. Zij zijn hun eigen goeroe en ze stralen hun innerlijk licht uit. Zij zijn de ‘uitverkorenen’, de ‘wetenden’, niet omdat ze beter zijn dan andere mensen, maar omdat zij de speciale taak hebben om de weg te plaveien voor de nog onwetende massa’s. Dat vraagt veel liefde, lef en doorzettingsvermogen.


Anthonie


https://t.me/herinnerjezelf  

3 gedachten over “Wees je eigen goeroe”

  1. Dank je voor jouw artikel..het voelt zo waar en zo sta ik er ook in …dicht bij mezelf blijven en met mijn hart voelen en denken..nogmaals dank .😘❤

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *