Elke stem telt

De politiek is geen instrument om de wereld verder te helpen, maar om de wereldheersers nog meer macht te geven. Steeds meer mensen komen achter deze oude waarheid. Wat opvalt is het grote verschil van mening binnen deze groep over de deelname aan de politiek. In de tijd voorafgaand aan nieuwe verkiezingen wordt dit weer pijnlijk duidelijk. De één zegt dat je beslist moet gaan stemmen om het corrupte systeem te veranderen. De ander zegt dat je juist niet moet gaan stemmen, want jouw stem gaat het systeem echt niet veranderen. 

 

Politiek is mij met de paplepel ingegoten. Mijn grootvader was gemeentepoliticus en mijn vader zat in de Staten van Zeeland. Bij elke verkiezing ging ik mee op pad om posters te plakken. Op mijn dertiende was ik speciale gast van kamerlid Bart Verbrugh en zijn vrouw op Prinsjesdag. Het was de laatste troonrede die Juliana uitsprak met Bernhard aan haar zijde. Ook het jaar daarop was ik erbij toen Beatrix haar eerste troonrede uitsprak, met Claus in haar gevolg. Ja, ik stond daar naar de Gouden Koets te zwaaien op het Binnenhof, net als al die andere idioten.


‘Het meest gevaarlijke bijgeloof’


Een sympathieke fractiemedewerker van het GPV (voorloper van de ChristenUnie), Eimert van Middelkoop, leidde mij rond in de gebouwen van de beide kamers. Hij gaf aan dat het zijn ambitie was om ooit ‘aan de andere kant van het groene gordijn’ te kunnen functioneren, dus als kamerlid. Jaren later zat hij als zodanig een keer aan de maaltijd in mijn nederige studentenkamer in Kampen, in de pauze van een cursusdag over gereformeerde politiek. En nog later schopte hij het tot minister van Defensie. Ongetwijfeld deed hij dit met goede en vreedzame bedoelingen, maar ik vrees dat hij de vrede in de wereld niet echt bevorderd heeft.

 

Ik was actief in de jongerenorganisatie van het GPV en tekende politieke cartoons voor het blad ‘Jeugd & Politiek’. Ik ben nooit lid geworden van het GPV, wel van D66, maar daar was ik na een jaar alweer weg. Ik was bij de bijeenkomst ter gelegenheid van het overlijden van de roemruchte Hans van Mierlo. Ik denk dat de oorspronkelijke idealen van D66 toen met hem ten grave zijn gedragen. De ChristenUnie en D66 zijn misschien wel de meest trouwe WEF-partijen, zo is me wel duidelijk geworden. Het zijn helaas mijn oude bloedbroeders die de wereld naar de gallemiezen helpen. In 2010 heb ik voor de laatste keer gestemd. Ik verwachtte toen wel wat van een opkomend politicus, genaamd Mark Rutte.

 

Omdat ik op hem gestemd had, volgde ik hem nauwlettend. Al snel werd me heel duidelijk wat voor gladjakker deze man was. Tijdens mijn leraarschap op een middelbare school vroeg een meisje uit 4-VWO tijdens een opdracht in de klas eens: ‘Meester, hoe spel je Pinokkio?’ Ik vraag: ‘In het Nederlands of in het Italiaans?’ ‘In het Nederlands’, zegt ze. Zonder nadenken zeg ik: ‘R-U-dubbel-T-E’. Het is even stil, maar dan begint de klas te lachen. Ik ben duidelijk niet de enige die er zo over denkt. Meer dan welke politicus ook heeft Mark Rutte mij de ogen geopend voor hoe onbetrouwbaar politici zijn. Het boek van Larken Rose ‘Het meest gevaarlijke bijgeloof’ maakte dat ik voorgoed afscheid nam van mijn geloof in de politiek.


‘Judasgeiten’


Van de traditionele regeringspartijen valt niets goeds te verwachten. Van de oppositiepartijen evenmin. De PVV wordt geleid door iemand die in dienst staat van de Mossad. BBB en NSC zijn overduidelijk twee WEF-partijen. De naamgeving en hun stemgedrag in de Kamer maken dat alleen al duidelijk. Het CDA heeft heel slim zijn macht uitgebreid door zich in drieën te delen. De PvdA en GroenLinks onder leiding van Timmerfrans zijn nog meer ‘woke’ dan de regeringspartijen. Forum voor Democratie is de partij waarin ik me qua ideeën het meest herken. Maar deze partij heeft nadrukkelijk ook punten waar ik helemaal niet achter kan staan. Het geflirt met Putin bijvoorbeeld stuit me tegen de borst. En onbegrijpelijk blijft het dat deze partij net als alle andere partijen riep om ingrijpende maatregelen toen de corona-plandemie uitbrak.

 

Waar ik in de loop der jaren achter ben gekomen is dat regeringspartijen op geen enkele manier ‘de wil van het volk’ uitvoeren. Het beleid is altijd destructief op de grote lijnen, de ene keer een beetje meer links, de andere keer een beetje meer rechts, maar praktisch gezien is er weinig verschil op te merken tussen de verschillend gekleurde kabinetten. De regering voert altijd het beleid van de wereldheersers uit, die te vinden zijn bij de banken en de multinationals. De naties zijn intussen ook gewoon geregistreerd als bedrijven. Alles draait om geld, macht en economie. 

 

Oppositiepartijen worden opgericht als of omgeturnd tot ‘judasgeiten’. Ze lokken de schaapskudde naar het slachthuis en verdwijnen dan zelf uit het zicht. Ze vertellen veel waarheid, maar op cruciale punten buigen ze voor de wil van de wereldmachthebbers. Voor dezen is het erg belangrijk dat de burgers blijven geloven in de politiek en daarbij betrokken blijven. Ze zijn bedoeld om kritische groepen burgers zoveel mogelijk in te palmen en te laten denken dat hun mening ertoe doet. Ze voelen zich zo vertegenwoordigd en ze zullen dus niet snel afscheid nemen van de politiek of in opstand komen. Bij Forum zijn er al allerlei machtsspelletjes gespeeld. Ik ben benieuwd waar de partij over tien jaar voor staat. Ik heb er geen vertrouwen in. Want alle partijen worden geïnfiltreerd, juist ook als ze met goede en pure bedoelingen opgericht zijn. Dat inzicht kreeg ik toen Mat Herben de partij van Pim Fortuyn bewust naar de ondergang hielp. Het is bij D66 gebeurd, bij de VVD, bij de ChristenUnie…


Het zijn niet de kwade mensen


De peilingen voor de verkiezingen staan onder supervisie van het WEF. Dat zou tot nadenken moeten stemmen. De uitslag is nooit zo heel verschillend met de uitslag van de peilingen. Van tevoren wordt van hogerhand bepaald welke uitslag er moet komen. In een ingewikkeld spel van propaganda en computerfraude komt de gewenste uitslag tot stand. Je kunt als kritische burger bij een stembureau mee gaan tellen, maar wat er vervolgens met die stemmen in de computer gebeurt, daar heeft geen enkele burger invloed op. Democratie is ook niet bedoeld om de burger macht te geven, ze is bedoeld om de burgers koest te houden, zodat de echte machthebbers hun gang kunnen blijven gaan. Een politicus is ofwel een ingewijde van die machthebbers en heeft daarom een politieke sleutelpositie. Of hij is een ongelooflijke naïeveling die geen idee heeft in welk crimineel spel hij zijn rol speelt. 

 

Iedereen is natuurlijk vrij om te doen wat bij hem past. Je kunt gaan stemmen en dat is prima. Maar doe het bewust en blijf kritisch kijken naar de partij waarop je stemde. Op een dag kom je erachter dat het zinloos was. Of dat je zelfs meehielp aan het in stand houden van onrecht en oorlog door te gaan stemmen. Een partij die bijna precies vertolkt wat jij denkt, kan zomaar een partij zijn die het kwaad in stand houdt. Net zoals wanneer je bijvoorbeeld blijft doneren voor de Kankerbestrijding of Giro 555. Het kwaad maakt graag en gretig gebruik van de goede bedoelingen van mensen om zijn eigen invloed te versterken. Bedenk wel dat de weg naar de hel geplaveid is met goede bedoelingen, zoals het spreekwoord terecht zegt. Het zijn niet de kwade mensen die de wereld vernietigen, maar het zijn de goede mensen die geen onderzoek doen en zich niet bewust zijn in wat voor dystopische wereld ze leven. Zij houden de criminele wereld juist in stand. Ik heb dat ook te lang gedaan en doe dat ongetwijfeld nog steeds op verschillende terreinen waarop ik nog onvoldoende bewust ben. Ik laat me graag wijzen op mijn blinde vlekken.

 

Ik zou graag willen dat we massaal tot het inzicht zouden komen dat we onszelf voor de gek houden door verkiezing na verkiezing te gaan stemmen, in de groteske illusie dat we daarmee het beleid van de regering zouden kunnen bepalen. Het is bizar om te denken dat je jouw stem kunt geven aan iemand anders, door wie jij je dan vertegenwoordigd voelt. Jouw stem telt niet mee voor de wereldleiders. Het is niet voor niets dat je stem tegenwoordig in de kliko belandt. Dat is heel symbolisch voor de werkelijke stand van zaken. De macht lacht ons uit in ons gezicht wanneer we ons laten strikken voor dit misselijkmakende spelletje.


Je bent je eigen meester


Het is beter je stem niet weg te geven door te gaan stemmen. Houd je stem bij jezelf. Jouw eigen stem is ongelooflijk belangrijk. Ieder mens telt mee. Elke stem telt. Niet dat lachwekkende rood gekleurde rondje, maar de wijsheid in jezelf. Word geen naprater, maar ga zelf nadenken. Laat jouw unieke stem maar horen. Politiek gaat om competitie, geld en macht. Voor mij gaat het om kracht, liefde en vrijheid. Van binnen uit. Om de stem van mijn hart. Daarin loop ik mijn eigen autonome weg. Ik ben zelf de weg. De macht ligt in mij. In elk mens ligt het hele universum verscholen. Mark Rutte of Thierry Baudet kunnen nooit mijn weg lopen, kunnen nooit mijn stem vertolken. Dat is waanzin. Het is slaafs gedrag. Verkiezingen zijn een schijnvertoning. Van slaven in een systeem die zich met elkaar druk maken over de vraag wie hun meester moet zijn. En intussen blijven ze gewoon slaaf. Terwijl ieder mens zijn eigen meester is.

 

Politiek is het meest verbreide (bij)geloof op aarde. En ook het gevaarlijkste. Waar komt dat onaantastbare geloof toch vandaan? Politiek zit in onze genen, zo lijkt het. We zijn er hopeloos verslaafd aan. De wereld heeft echter geen politici nodig, maar zelfbewuste mensen, die op hun plek en met hun mogelijkheden liefdevol mens zijn. De wereld zal nooit ten positieve veranderen door politieke ingrepen. De wereld verandert alleen maar als jij en ik van binnen veranderen, in ons innerlijke koninkrijk. Verantwoordelijkheid kun je niet aan iemand anders overdragen. Ik ben zelf verantwoordelijk. En die verantwoordelijkheid begint bij liefhebben. Liefde voor mezelf en van daaruit ook liefde voor mijn medemens. Zo simpel is het. Waar liefde heerst, is iedereen gelijkwaardig, wordt iedereen met respect behandeld en is politiek volstrekt overbodig.

 

©Anthonie Roose 

 

https://t.me/herinnerjezelf 

  

16 gedachten over “Elke stem telt”

 1. Dankjewel voor dit mooie schrijven.
  Dagelijks heeft ieder mens de mogelijkheid zijn stem uit te brengen via de portomonnee en de keuze waar we onze tijd en aandacht aan besteden.

 2. Prima dat je niets met politiek hebt. Daar heb ik ook niet zoveel mee. Op deze manier kritiek leveren (oordelen) is alleen wat een zelfbewust mens niet zou moeten doen. Niet de politiek en ook niet per definitie de machthebbers, maar mensen die denken in goed en kwaad houden het kwaad in stand. Waarom zou je oordelen over mensen en over de intenties van mensen. Je eindigt je veroordelende relaas met “Waar liefde heerst, is iedereen gelijkwaardig, wordt iedereen met respect behandeld.”. Iedereen, betekent ook dat je politici met respect behandeld, door niet over hun intenties te oordelen. Waarom zou je dat doen? Richt je op de wereld die je wilt zien, richt je op het positieve, richt je op het koninkrijk dat binnenin ALLE! mensen aanwezig is. Richt je niet op wat in jouw ogen daar geen bijdrage aan levert. Paulus zei: “Zo kennen wij vanaf nu niemand meer naar het vlees. “. Niet de duisternis moet aan het licht komen, maar het Licht moet aan het licht komen. Wees gezegend!

 3. Goed verwoord. Het is lastig want dubbel : eerste impuls is om vooral zo anti kartel mogelijk te gaan stemmen maar het grotere plaatje in gedachten houdend neig ik toch naar niet stemmen ..

 4. Jij verwoord precies wat ik voel.
  Bravo 👏
  Ik hoef niet geregeerd te worden.
  Ik hoef geen overheid want wij , de mensen , zijn de overheid. Een huis van dienstbaarheid waar mensen met een zelfstandig denkvermogen in zitten en een hart zou wonderen doen.
  Ik geloof in liefde en vrijheid en het vermogen om anderen te helpen indien nodig.

  1. Als je blanco stemt, dan kan toch iemand anders het vakje rood kleuren? Of zet je met grote letters BLANCO GESTEMD op het biljet?

  2. Ook met een blanco stem doe je toch mee aan het systeem. Wat je met je stembiljet doet boeit de overheid niet zoveel. Dat je jezelf op het stembureau inschrijft om te kunnen (blanco)stemmen, is voor haar voldoende.

 5. Achter niemand aanlopen en steeds weer opnieuw in je eigen wijsheid en liefde komen en blijven staan. Daar komt het wel op neer. Steeds minder met die buitenwereld bezig zijn en meer naar binnen keren. Politiek, sport, het weer, de mode, ga zo maar door. Allemaal afleifing om ons bij onszelf weg te houden. En blijven genieten van alle mooie en natuurlijke dingen om ons heen!
  Wel of niet stemmen doet niet echt ter zake. Ieder zijn ding.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *