Yoga Retraite

Weekend Retraite 13-15 oktober 2023

Wil je balans in je leven brengen? Wil je gezond zijn en stralen? 

Laat je dan meenemen in deze magische retraite van Ayurvedische Yoga. Samen gaan we ontspannen, opladen en genieten. Op een bewuste manier, in de liefdevolle ruimte van Zijnsplek Het Zonnehuis in Exmorra. Het huis waar de zon altijd schijnt.  

Wat kun je verwachten? 

Deze retraite is een weldaad voor je lichaam, geest en ziel. Ervaar gedurende deze drie dagen een evenwichtige leefstijl onder leiding van Silvia. Breng meer regelmaat in je leven en leer je welzijn in eigen handen te nemen.  

Silvia leert je te leven op de ritmes van de natuur en volgens de cycli van de vijf elementen van Ayurveda. Zij leert je om goed voor je lichaam te zorgen met ayurvedische verzorgingsrituelen.  

In de aangename yogaruimte neemt Silvia jou mee in haar Ayurvedische yogalessen die de drie dosha’s (onze fysieke en mentale eigenschappen) in harmonie brengen. Zij begeleidt jou door verschillende en terugkerende meditatie-momenten waarbij je geestelijk tot rust komt en je gedachten even stil worden. Van de avondmeditatie maken we een unieke belevenis in de Zonnetempel in de tuin. Je wordt meegenomen in een stilte wandeling in het weiland: je leert mindful lopen om bewust in het hier en nu te zijn en te leven.  

Je bevrijdt jezelf van fysieke en energetische blokkades door het herhalen en zingen van klanken en mantra’s. Ook je ziel wordt gevoed tijdens deze retraite: door de wijsheid van Anthonie ga je verborgen aspecten van het leven ontdekken.  

Vrije tijd

Tijdens de retraite ga je ook genieten van vrije momenten. Je kunt in alle rust genieten van een kopje thee of koffie met wat lekkers. Bij mooi weer kun je buiten zitten op het zonneterras in de rustgevende natuur van het Zonnehuis; bij koud weer kun je binnen genieten bij de houtkachel in de kleurrijke huiskamer. Hier zullen we ook met elkaar een gezellige en ontspannen tijd doorbrengen, zittend rond het vuur.  

Je kan een plons nemen in het open water bij de steiger of genieten van het weidse Friese landschap. Tussen de activiteiten door kun je je laten verwennen door verschillende massagevormen van Kees of je kunt alles heerlijk los laten in de sauna.  

Geniet bewust van iedere maaltijd in de stilte 

Wat je eet en hoe je eet is ook een belangrijk onderdeel van een evenwichtige leefstijl. Annemarie zorgt met liefde voor drie maaltijden per dag, van ontbijt en lunch tot een licht avondmaal. Zij heeft de grootste aandacht voor pure, smakelijke en avontuurlijke gerechten. Ze kookt vegetarisch, glutenvrij en suikervrij. Laat je verwennen op een verantwoorde manier. Je wordt uitgedaagd om in totale stilte je maaltijd te gebruiken.  

Praktische info over de Ayurvedische Yoga Retraite 

Wanneer:
Van vrijdag 13 oktober om 10:00 uur tot zondag 15 oktober 2023 om 16:00 uur (3 dagen / 2 nachten)

Waar:
Het Zonnehuis, Meerswal 9, 8759 LR Exmorra

Voor wie:
Voor alle yoga-liefhebbers (beginner tot gevorderd) die yoga en het leven op een nieuwe, diepe manier willen ontdekken. En voor degenen die hun kijk op gezondheid willen verbreden.

Kosten:
De totale kosten voor deze retraite zijn € 475.

Bij je reservering doe je een aanbetaling van 50% van de totale prijs (€ 237,50). De rest van je betaling dien je uiterlijk vier weken voor de retraite te voldoen. Bij annulering van je boeking vindt geen restitutie plaats.

Groepsgrootte: Minimaal 10, maximaal 15 deelnemers


Wat is inbegrepen:

– meditatiesessies 

– Ayurvedische yogalessen met adem- en ontspanningsoefeningen 

– mantra’s zingen

– stilte wandeling / mindful lopen

– het leren van praktische Ayurvedische rituelen voor de verzorging van je lichaam

– sessies voor je zielsontwikkeling 

– gezellige momenten met thee / koffie / kruidenwaters, tussendoortjes en fruit

– heerlijke verse en biologische maaltijden: ontbijt, lunch en avondeten, alles liefdevol klaargemaakt (er wordt rekening gehouden met allergieën, wel goed op tijd aangeven)

– de natuur om je heen, de mooie tuin van het Zonnehuis, de steiger en de stilte die je altijd kunt opzoeken

– yogamatten, (meditatie)kussens en dekens

– logeren in slaapruimtes met twee, drie, vier of zes personen

– verschillende douche- en toiletruimtes

– luxe badkamer met bubbelbad

– bedlinnen 
 

Wat niet is inbegrepen:

– massage en sauna, in de tijd tussen de activiteiten (deze kun je ter plekke boeken)

– handdoeken (neem je eigen handdoekenset mee)

– eventuele annuleringsverzekering

 

Programma van de Ayurvedische Yoga Retraite


Vrijdag 13 oktober

10:00 uur: We heten je van harte welkom bij het Zonnehuis met thee / koffie en lekkers (je hebt de tijd om rustig je spullen in je kamer te brengen)

11:00 uur: We beginnen onze retraite met een open cirkel, geleid door Silvia en Anthonie

12:00 uur: Openingsmeditatie met Silvia 

12:30 uur: Lunch in de huiskamer en vrije tijd

15:30 uur: Ayurvedische rituelen leren met Silvia  

16:30 uur: Thee / koffie en wat lekkers

17:00 uur: Verstillende Ayurvedische yogales met Silvia 

18:30 uur: Lichte avondmaaltijd

20:00 uur: Sessie voor je zielsontwikkeling met Anthonie

21:30 uur: Avondmeditatie met Silvia 

22:00 uur: Naar bed in stilte

 

Zaterdag 14 oktober

06:00 uur: Opstaan – Ayurvedische verzorging en douchen

07:00 uur: Ochtendmeditatie, gevolgd door activerende Ayurvedische yogales met Silvia

08:45 uur: Ontbijt 

10:00 uur: Mindful leren lopen met Silvia

11:00 uur: Thee / koffie en wat lekkers, vrije tijd

12:30 uur: Lunch in de huiskamer 

14:30 uur: Mantra’s zingen en stilte met Silvia 

16:30 uur: Thee / koffie en wat lekkers

17:00 uur: Verstillende Ayurvedische yogales met Silvia 

18:30 uur: Lichte avondmaaltijd

20:00 uur: Sessie voor je zielsontwikkeling met Anthonie

21:30 uur: Avondmeditatie met Silvia 

22:00 uur: Naar bed in stilte

 

Zondag 15 oktober

06:00 uur: Opstaan – Ayurvedische verzorging en douchen 

07:00 uur: Ochtendmeditatie, gevolgd door activerende Ayurvedische yogales met Silvia

08:45 uur: Ontbijt 

10:00 uur: Stilte wandeling in de omgeving met Silvia 

11:30 uur: Thee / koffie met wat lekkers en vrije tijd

12:30 uur: Lunch in de huiskamer

14:30 uur: Sessie voor je zielsontwikkeling met Anthonie

15:15 uur: Meditatie met Silvia en afsluitende open cirkel met Silvia en Anthonie

16:00 uur: Naar huis

 

De coaches van de Ayurvedische Yoga Retraite


Silvia Zamboni

Silvia is Ayurvedische yogadocent. Zij baseert haar yogalessen op de Ayurvedische leer van de vijf elementen en op onze verbinding met de ritmes van de natuur. Dit laat ons herstellen. Zij is gespecialiseerd in individuele lessen en persoonlijke begeleiding met yoga en leefstijl. Ze geeft ruim elf jaar yogales.  

Ze heeft een bijna levenslange yoga ervaring. Silvia begon toen ze tien jaar oud was met deze oeroude en brede discipline. Yoga geven is haar grootse passie. Ze wil graag yoga aan jou doorgeven om jou te laten ervaren hoe deze ook jouw leven kan verrijken. Yoga kan jou soepel en krachtig maken, maar yoga neemt je vooral mee op een pad, jouw eigen levenspad.  

Silvia wil je graag op je levenspad begeleiden. Ze heeft veel yogastijlen geleerd en verschillende opleidingen gevolgd in Nederland en in Italië. Ze heeft les gegeven in Vinyasa, Hatha en Yin maar Ayurvedische yoga is de vorm die zij als het meest compleet en diepgaand ervaart. In deze vorm heeft ze zich bij de Academie voor Ayurvedische Yoga in Toscane gespecialiseerd en is daar zelf ook actief geweest als docent.  

Yoga en Ayurveda vormen samen een sterk team. Ze vullen elkaar aan en zorgen voor de gezondheid van je lichaam, geest en ziel. Bij Ayurvedische Yoga beoefen je yoga op de traditionele manier en gebruik je alle technieken die jou naar de laatste stap van het achtvoudige pad van Patanjali brengen: meditatie.  

Silvia houdt van discipline, vooral als het gaat over yoga. Ze is enthousiast en heel gepassioneerd. Dit vind je duidelijk terug in haar manier van lesgeven. Wil je dit allemaal ervaren? Doe mee met haar retraites!


Anthonie Roose
 

Anthonie is theoloog, mysticus, docent en levenscoach. Hij is gefascineerd door de spirituele wijsheid van sprookjes, mythen, zen-verhalen, bijbelse en gnostische teksten. De grote overeenkomsten tussen oosterse en westerse wijsheid hebben zijn speciale belangstelling. In blogs en artikelen laat hij de actualiteit van deze oude wijsheid zien. Verder bereidt hij zijn eerste boek voor. Daarin beschrijft hij het pad van inwijding dat elk mens kan gaan. 

Als levenscoach helpt Anthonie je door individuele coaching verder op je spirituele pad. Hierbij maakt hij ook gebruik van zijn kennis en ervaring op fysiek en psychisch gebied. Met name op het gebied van voeding en gezondheid heeft hij zich door opleidingen en zelfstudie verder bekwaamd.  

Het motto van Anthonie is: ‘Wie zichzelf kent, weet alles’. Met zijn inzichten leer je jezelf en je buitenwereld beter begrijpen op dieper niveau. Anthonie leert je inzien hoe je wereld volledig verandert als je de kunst vaardig wordt om te leven in het hier en nu. Stel je voor dat je als vrij, creatief en liefdevol mens kunt leven zonder de last van het verleden en zonder de zorgen voor morgen?  


Welkom!
 

Silvia en Anthonie heten jou van harte welkom in Het Zonnehuis bij de weekendretraite ‘Stralen met Ayurvedische Yoga’.
Doe mee en schrijf je in door een mail te sturen naar: silviazamboni71@gmail.com. Je krijgt dan een bevestigingsmail terug met meer info.

Kijk op onze websites voor meer details:
www.yogapertutti.nl
www.anthonieroose.nl

Namasté,

Silvia en Anthonie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *